OIV

Projektiranje rješenja i savjetovanje

Učinkovita telekom rješenja za implementaciju na vašoj ili našoj infrastrukturiProjektiramo rješenja koja učinkovito koriste podatkovnu, telekom ili radio-komunikacijsku infrastrukturu da bi vaše usluge bile konkurentne, dugoročno održive i prilagodljive.

Naš stručni tim kombinirat će najbolje od tehnologija kojima raspolažemo, vodeći brigu o optimizaciji troškova, jednostavnosti održavanja i pouzdanosti.

Projektirana rješenja možemo implementirati i na vašu infrastrukturu što će stručno izvesti naš tim osposobljen posebno za takve zadatke. 

S iskusnim i stručnim tim ovlaštenih inženjera nudimo vam:

  • planiranje i projektiranje radiokomunikacijskih i telekomunikacijskih mreža i objekata
  • izradu projektne dokumentacije iz područja elektroničkih komunikacija za dobivanje dozvola za rad
  • izradu projekata elektroinstalacije i uzemljenja objekata
  • projektiranje metalnih konstrukcija i nosača za različite vrste antena i antenskih sustava
  • izradu projekata ugradnje opreme elektroničkih komunikacija
  • nadzor izgradnje objekata i ugradnje opreme za elektroničke komunikacije

Optimalna i učinkovita rješenja

Radio-telekomunikacijska primjena

Internet povezanih stvari 

Distribucija sadržaja

Sustavi za javnu zaštitu i sigurnost

 

Projektiranje radiokomunikacijskih i telekom mreža

Kod projektiranja mikrovalnih veza za prijenos digitalnih podataka možemo koristiti i drugačije modulacijske tehnike za prijenos podataka većeg kapaciteta i veću otpornost na vremenske uvjete.

Raspolažemo licenciranim programskim paketima za projektiranje antenskih sustava za odašiljanje radijskih i televizijskih programa, izradu dijagrama zračenja, izradu karata pokrivanja s digitalnim modelom terena i GIS podacima (stanovništvo, prometna infrastruktura, naselja, vodotokovi i sl.), projektiranje sustava mikrovalnih i optičkih veza.

Ime slike

Projektiranje LoRaWan arhitekture za Internet povezanih stvari

Za vaše IoT aplikacije projektirat ćemo LoRaWaN arhitekturu kojom vaša IoT usluga dobiva nacionalnu pokrivenost. Posebnost naše LoRaWan mreže je da se može implementirati na područima bez internetskog signala i električne energije što vašim aplikacijama daje najširi potencijal primjene - od turizma, zaštite okoliša do poljoprivrede i naravno usluga za pametne gradove. 

Projektiranje distribucije sadržaja - zemaljsko i satelitsko odašiljanje i Internet distribucija

Za distribuciju video i audio sadržaja projektiramo rješenja koja koriste našu infrastrukturu kroz jedan ili kombinaciju distribucijskih kanala:

Uz to možemo integrirati usluge formatiranja sadržaja prema specifikacijama kanal (OIV Playout Max i OIV HeadEnd Max) i sve skupa nadizrati 24/7 za rad bez prekida.

Ako u vašem okruženju nema OIV-ove infrastrukture, naš stručni tim može projektirati rješenje koje uključuje izgradnju infrastrukture optimizirane za vaše okruženje.

Projektiranje sustava javne zaštite i sigurnosti

Ako tražite rješenje za javnu zaštitu i sigurnost otvorenih prostora (šume, javne površine poput igrališta, gradskih parkova ili nenaseljenih otoka) možemo projektirati rješenja koja 24/7 nadziru kretanje i/ili detektiraju požar ili dim.

Projektirana rješenja maksimalno koriste postojeću OIV Pano 360 HD i OIV FireDetect AI infrastrukturu povezanu u središnji NOC za 24/7 nadzor, a ovisno o vašim potrebama proširit ćemo rješenje dodatnim Pano 360 HD sustavima i aplikativnim modulima.

Ako u vašem okruženju nema OIV-ove infrastrukture, naš stručni tim može projektirati rješenje koje uključuje izgradnju infrastrukture, optimizirane za vaše okruženje.

Savjetovanje

Ako razmišljate o samostalnoj implementaciji podatkovnih i radio-telekomunikacijskih usluga za realne i ciljevima-orijentirane savjete, na raspolaganju vam je naš iskusni stručni tim koji vas može savjetovati u svim fazama - od planiranja, izrade specifikacije do nabave i instalacije. 

Nadzor i podrška

Nakon implementacije, za pouzdanost i dostuponost vaših mission-critical usluga dajemo podršku 24/7 putem našeg Nadzorno operativnog centra, a za vašu opremu koju postavite u naš Podatkovni centar ili antentske stupove nudimo montažu i održavanje.

 

Trebate projektiranje rješenja i konzalting?

Naši stručnjaci osmislit će optimalno i učinkovito rješenje za vaše telekom potrebe.