OIV

24.05.2024.

U organizaciji Oddajnika in zveza RTV Slovenije te uz potporu Udruge MBT,  od 22. do 24. svibnja u Kranjskoj gori održana je MBT 2024. konferencija koja je i ove godine okupila regionalne radiodifuzne organizacije i proizvođače odašiljačke opreme.

Ovaj događaj svim sudionicima nudi mogućnost prezentiranja postignuća i inovativnih trendova razvijenih unutar kompanija te je ujedno i izvrsna prilika za uspostavu poslovnih kontakata kao i razmjenu stavova i iskustava. Tako je na ovogodišnjem okupljanju OIV predstavio projekt testiranja 5G tehnologije za primjenu u radiodifuziji te demonstrirao opremu i rad 5G Broadcast (5G BC) mreže.

„Kao i svaka nova tehnologija i 5G BC je privukao mnogo znatiželjnika, a naposljetku možemo ustvrditi kako 5G Broadcasting polako zauzima svoje mjesto na području inovativnih rješenja. Svjedoci smo brze promjene navika korisnika, posebno mlađih generacija, a koje žele svoj sadržaj bez kašnjenja i čekanja na učitavanje, a ova usluga nudi upravo to a ujedno i nema ograničenja broja korisnika, potrebe za SIM karticom i pretplatom“, istaknula je voditeljica projekta OIV 5G Broadcast Jasminka Cigrovski.

Po završetku događaja ovogodišnji domaćin Andrej Trojer iz Odajniki in zveze RTV SLO predao je službenu statuu Tigranu Vržini, predsjedniku MBT Udruge i glavnom savjetniku za tehniku OIV-a, čime je našem Društvu pripala čast organizacije događaja MBT 2025.

Veselimo se ponovnom okupljanju ovog prestižnog skupa u Hrvatskoj!