Vijesti

12.07.2019 Održan 7. memorijalni malonogometni turnir “Denis Karlo Petrinec”
Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u obilježavanju sjećanja ...više
11.07.2019 OIV podupire uspješne studente FER-a
Odašiljači i veze jedan su od ponosnih donatora na dodjeli ovogodišnje nagrade “Zlatko Smrkić” ...više
21.05.2019 Bivšim zaposlenicima OIV-a u ime predsjednice RH predana odlikovanja „Red hrvatskog trolista“
Slavko Marfat i Branko Hofman odlikovani za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u Domovinskom ratu ...više

04.10.2016

Otkrivena spomen-ploča poginulom branitelju Đuri Podboju
Zagreb, 4. listopada 2016. – Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je zajedno s obitelji Podboj u sjedištu Odašiljača i veza d.o.o. u Zagrebu otkrila spomen-ploču u znak sjećanja na branitelja Đuru Podboja, koji je prije 25 godina poginuo na radnom zadatku braneći odašiljač Belje.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i Marica Podboj otkrivaju spomen-ploču

Predsjednica Republike zahvalila je na pozivu te zajedno sa suprugom poginulog Đure Podboja, gospođom Maricom i sinom Mariom, otkrila spomen-ploču. U svojem obraćanju istaknula je da je Đuro Podboj istinski i tihi junak, koji je položio život obavljajući svoj posao na prvoj crti obrane. Upravo je informiranje o pravednom i obrambenom Domovinskom ratu bilo izuzetno bitno, a Đuro i hrvatski branitelji osigurali su da istina o Domovinskom ratu prodre u svijet. Danas zahvaljujući njima imamo svoju Domovinu - rekla je Predsjednica.
Kapelan Policijske uprave zagrebačke, don Marin Drago Kozić blagoslovio je spomen ploču i predvodio riječi molitve za sve poginule branitelje.
Član Uprave Odašiljača i veza Mate Botica zahvalio je Predsjednici Republike i svim nazočnima na dolasku. Odašiljač Belje će se u čast poginulom Đuri od danas zvati „Odašiljač Đuro Podboj – Belje“, rekao je Mate Botica. Svojom žrtvom on nas je zadužio da trajno skrbimo o vrijednostima teško stečene slobode u našoj domovini Hrvatskoj.
webmaster | Uvjeti korištenja | © 2002- Odašiljači i veze d.o.o. LinkedIN