Vijesti

03.02.2020 Započela montaža novog antenskog stupa na Petrovoj Gori
OIV kontinuirano ulaže u izgradnju novih objekata ...više
29.01.2020 Uspješno održan četvrti Dan strategije i planova Odašiljača i veza
Dodijeljene nagrade za prijedloge strateških inicijativa ...više
11.12.2019 Zaposlenici OIV-a skupili 18.860,00 kuna za „Zakladu - dječja onkologija Rebro“
Donacija za izgradnju i opremanje novog odjela dječje hematologije i onkologije KBC-a Zagreb ...više

14.10.2016

Odašiljači i veze d.o.o. uspješno završili prvu fazu digitalizacije televizije u Bosni i Hercegovini
Sarajevo, 14. listopada 2016. – Danas je započelo odašiljanje digitalnog televizijskog signala u Bosni i Hercegovini. Time su Odašiljači i veze d.o.o. iz Zagreba uspješno završili prvu fazu digitalizacije, a Bosna i Hercegovina je započela prelazak s analognog na digitalno odašiljanje televizijskih programa. Digitalni signal na području Sarajeva, Banja Luke i Mostara danas je u 12 sati svečano pustio ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko.
Generalni direktor BHRT Belmin Karamehmedović i pomoćnica Dženita Jusufbegović, ministar Ismir Jusko, direktor OiV BH Ćazim Kardašević

Mate Botica, član Uprave Odašiljača i veza d.o.o. (OiV) za ovu prigodu je izjavio da je realizacijom prve faze digitalizacije stvorena okosnica sustava zemaljske digitalne televizije u BiH te da je uspješnim početkom rada sustava OiV opravdao ukazano povjerenje. Ujedno se zahvalio Ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine kao nositelju projekta digitalizacije, javnim RTV servisima BiH, partnerima kao i svim drugim sudionicima na profesionalnoj i korektnoj suradnji te je najavio da će OiV zasigurno sudjelovati i u budućim tenderima u nastavku digitalizacije u Bosni i Hercegovini. Dosadašnji uspjeh i iskustvo, stručni kadrovi, pouzdani dobavljači i profesionalna suradnja na to nas potiču, dodao je Mate Botica.
Svečanom puštanju digitalnog signala u Sarajevu nazočio je predstavnik OiV-a i direktor OiV BH Ćazim Kardašević, koji je uz pozdrave nazočnima naglasio kako je čast i zadovoljstvo biti sudionikom i svjedočiti povijesnom tehnološkom iskoraku BiH u eru digitalne televizije.
Podsjetimo, Odašiljači i veze d.o.o. iz Zagreba izabrani su na međunarodnom tenderu za izvođača prve faze digitalizacije u Bosni i Hercegovini, a realizacijom Ugovora sklopljenog u ožujku 2014. godine, vrijednog 6.657.300 konvertibilnih maraka s PDV-om (oko 3,4 mil. EUR) ostvareno je pokrivanje digitalnim zemaljskim televizijskim signalom sa šest odašiljačkih lokacija i to na području Sarajeva (Hum, Trebević), Banja Luke (RTV dom RTRS, Kozara-Lisina) i Mostara (Fortica, Planinica). U rad su puštena i tri glavna centra za pripremu digitalnog signala (Sarajevo, Banja Luka i Mostar) koji su sustavom digitalnih veza povezani s pet informativno tehničkih centara (Istočno Sarajevo, Bijeljina, Brčko, Tuzla i Zenica).
Druga faza procesa digitalizacije u BiH podrazumijeva nabavu, instalaciju, testiranje i puštanje u rad opreme za preostalih 11 informativno tehničkih centara kao i opreme potrebne za digitalno povezivanje Bosne i Hercegovine sa susjednim zemljama, a treća faza obuhvatit će ispitivanje pokrivenosti digitalnim signalom, a zatim nabavu potrebne opreme za dosizanje konačne pokrivenosti. Očekuje se da će se natječaj za drugu fazu pokrenuti do kraja ove godine.
webmaster | Uvjeti korištenja | © 2002- Odašiljači i veze d.o.o. LinkedIN