Vijesti

12.09.2018 OIV CEO, Mate Botica sudjelovao na panelu u sklopu GDi Solution Days 2018
Razvoj hrvatske digitalne ekonomije i širokopojasnog interneta kao preduvjeta digitalizacije društva ...više
23.08.2018 Đuro Podboj - obilježena 27. obljetnica pogibije hrvatskog branitelja i djelatnika Odašiljača i veza
Izaslanstvo Uprave i zaposlenici OIV-a položili su vijence i zapaliti svijeće ...više
04.08.2018 Obilježena 23. godišnjica oslobođenja OIV odašiljača Ćelevac na Velebitu
4. kolovoza 1995. godine, prvog dana Oluje, oslobođen je odašiljač Ćelevac ...više

14.10.2016

Odašiljači i veze d.o.o. uspješno završili prvu fazu digitalizacije televizije u Bosni i Hercegovini
Sarajevo, 14. listopada 2016. – Danas je započelo odašiljanje digitalnog televizijskog signala u Bosni i Hercegovini. Time su Odašiljači i veze d.o.o. iz Zagreba uspješno završili prvu fazu digitalizacije, a Bosna i Hercegovina je započela prelazak s analognog na digitalno odašiljanje televizijskih programa. Digitalni signal na području Sarajeva, Banja Luke i Mostara danas je u 12 sati svečano pustio ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko.
Generalni direktor BHRT Belmin Karamehmedović i pomoćnica Dženita Jusufbegović, ministar Ismir Jusko, direktor OiV BH Ćazim Kardašević

Mate Botica, član Uprave Odašiljača i veza d.o.o. (OiV) za ovu prigodu je izjavio da je realizacijom prve faze digitalizacije stvorena okosnica sustava zemaljske digitalne televizije u BiH te da je uspješnim početkom rada sustava OiV opravdao ukazano povjerenje. Ujedno se zahvalio Ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine kao nositelju projekta digitalizacije, javnim RTV servisima BiH, partnerima kao i svim drugim sudionicima na profesionalnoj i korektnoj suradnji te je najavio da će OiV zasigurno sudjelovati i u budućim tenderima u nastavku digitalizacije u Bosni i Hercegovini. Dosadašnji uspjeh i iskustvo, stručni kadrovi, pouzdani dobavljači i profesionalna suradnja na to nas potiču, dodao je Mate Botica.
Svečanom puštanju digitalnog signala u Sarajevu nazočio je predstavnik OiV-a i direktor OiV BH Ćazim Kardašević, koji je uz pozdrave nazočnima naglasio kako je čast i zadovoljstvo biti sudionikom i svjedočiti povijesnom tehnološkom iskoraku BiH u eru digitalne televizije.
Podsjetimo, Odašiljači i veze d.o.o. iz Zagreba izabrani su na međunarodnom tenderu za izvođača prve faze digitalizacije u Bosni i Hercegovini, a realizacijom Ugovora sklopljenog u ožujku 2014. godine, vrijednog 6.657.300 konvertibilnih maraka s PDV-om (oko 3,4 mil. EUR) ostvareno je pokrivanje digitalnim zemaljskim televizijskim signalom sa šest odašiljačkih lokacija i to na području Sarajeva (Hum, Trebević), Banja Luke (RTV dom RTRS, Kozara-Lisina) i Mostara (Fortica, Planinica). U rad su puštena i tri glavna centra za pripremu digitalnog signala (Sarajevo, Banja Luka i Mostar) koji su sustavom digitalnih veza povezani s pet informativno tehničkih centara (Istočno Sarajevo, Bijeljina, Brčko, Tuzla i Zenica).
Druga faza procesa digitalizacije u BiH podrazumijeva nabavu, instalaciju, testiranje i puštanje u rad opreme za preostalih 11 informativno tehničkih centara kao i opreme potrebne za digitalno povezivanje Bosne i Hercegovine sa susjednim zemljama, a treća faza obuhvatit će ispitivanje pokrivenosti digitalnim signalom, a zatim nabavu potrebne opreme za dosizanje konačne pokrivenosti. Očekuje se da će se natječaj za drugu fazu pokrenuti do kraja ove godine.
webmaster | Uvjeti korištenja | © 2002- Odašiljači i veze d.o.o. LinkedIN