Vijesti

21.05.2019 Bivšim zaposlenicima OIV-a u ime predsjednice RH predana odlikovanja „Red hrvatskog trolista“
Slavko Marfat i Branko Hofman odlikovani za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u Domovinskom ratu ...više
20.05.2019 Obilježena 93. godišnjica Odašiljača i veza
Dodijeljena nagrada „Pero Kulušić“ i godišnje nagrade za doprinos uspješnom poslovanju u 2018. godini ...više
08.04.2019 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima posjetio OIV
Suradnja s Gradom Zagrebom na projektu energetske obnove tornja na Sljemenu ...više

15.05.2019

Svečano otvoren novi objekt Odašiljača i veza Ugljan – Mala Glava
Izaslanik predsjednika Vlade i ministar državne imovine Goran Marić u društvu je člana Uprave i direktora Odašiljača i veza Mate Botice u rad pustio novi objekt OIV-a na otoku Ugljanu. 

Otvaranje ovog objekta nastavak je investicijskog zamaha OIV-a s ciljem ulaganja u zamjenu dotrajale infrastrukture i izgradnje novih objekata.

Prilikom puštanja u rad uređaja ministar Marić čestitao je na vrijednoj investiciji i istaknuo: „Ovom investicijom društvo Odašiljači i veze pokazuje poslovnu konkurentnost, učinkovitost, inovativnost te gospodarsku i društvenu odgovornost za svoju ulogu u specifičnom okruženju kakvo su naši otoci. Samom reanimacijom gospodarskog života može se reanimirati život nacije. A investicije i imovina su i temelj i klica života. Oni su i najbolju čuvari života. Neka ovi postulati vrijede i za sve gospodarske subjekte, posebice one od posebnog interesa Republike Hrvatske.“


Načelnik Općine Preko Jure Brižić izrazio je zadovoljstvo jednim od najvećih projekta u Općini te istaknuo kako će novi objekt na novoj lokaciji u značajnoj mjeri doprinijeti poboljšanju kvalitete prijma televizijskih i radijskih sadržaja u zadarskome kraju, ali i šire. Puštanjem u rad novog objekta stvorila se mogućnost obnove tvrđave Sv. Mihovil, jednog od najvećeg projekta Općine koja će u budućnosti imati ulogu interpretacijskog centra.
Župan Zadarske županije Božidar Longin prisjetio se značaja objekta na otoku Ugljanu za vrijeme Domovinskog rata te je izrazio potporu svim dosadašnjim i budućim projektima Odašiljača i veza.
Državni tajnik za infrastrukturu pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić čestitao je svim bivšim i sadašnjim djelatnicima OIV-a 93. godišnjicu postojanja te izrazio zadovoljstvo završetkom ovog projekta netom prije turističke sezone.
Član Uprave i direktor OIV-a Mate Botica posebno se zahvalio izvođačima radova DIKLO GRADNJI d.o.o. i DALEKOVOD d.d. te napomenuo kako je izrazito ponosan na suradnju s vrhunskim hrvatskim društvima. „ Radi se o jedinstvenom tornju ovakve vrste, rešetkaste čelične konstrukcije visine 85 metara, jedinog takve vrste u Repubilici Hrvatskoj“ rekao je Botica te naglasio kako je cilj projekta podizanje kvalitete usluga i preseljenje OIV-ove, ali i radiokomunikacijske i telekomunikacijske opreme drugih korisnika, istočno od postojeće lokacije u krugu tvrđave Sv. Mihovil. Naglasio je kako će novi objekt uvelike pridonijeti daljnjem razvoju gospodarstva i turizma u ovome kraju, a kolegicama i kolegama čestitao je dan Odašiljača i veza.

    
webmaster | Uvjeti korištenja | © 2002- Odašiljači i veze d.o.o. LinkedIN